Økologiske køer - ikke taberkøer_Dyrenes Venner

Kvæg

14. juni 2020

Ban Live Exports International Awareness Day

Dyrenes Venner kræver forbud mod transport af levende dyr.

Millioner af landbrugsdyr transporteres hvert år over store afstande. Dyrene lider af dehydrering,  udmattelse, sult og mange dør undervejs.
Hvert år d. 14. Juni markerer dyreværnsorganisationer over hele verden kravet om et forbud mod transport af levende dyr
Dyrenes Venner markerede i år dagen sammen med H.C.Andersen for at understrege foreningens ønske for dyrene:...og de levede lykkeligt til deres dages ende.

3. marts 2018

Årsmøde for kvægbrug 2018 i Herning

Formand for Dyrenes Venner, Peter Mollerup deltog i Årsmøde for kvægbrug 2018 i Herning. Peter Mollerup satte dyrevelfærd for kvæg på dagsordenen.

19. april 2017

Dyrenes Venners krav i EU-parlamentet

Endelig behandles de europæiske dyreværnsorganisationers krav om forbedringer for malkekvæget i EU. Det sker efter en fælles henvendelse i 2015 til EU-parlamentet om de forfærdelige forhold for dyrene i mælkeproduktionen. Vi kræver at der kommer EU-lovgivning, der beskytter køerne. Mandag vil Peter Stevenson fra Compassion in World Farming fremlægge foreningernes synspunkter for Parlamentets Komite se her og underbygge kravet om, at lovgivning er nødvendigt. Dette stadfæstes også af Professor Dan Brooms nylige rapport om dyrevelfærd i EU, hvor han gør gældende at det er meget tiltrængt, at malkekvægets forhold forbedres.

Læs Professor Brooms rapport her

Læs foreningernes krav og uddybelserne af kraven herunder: 

3. marts 2017

’Det skal I gøre bedre’

Sagde Dyrenes Venners formand, Peter Mollerup, da han tog ordet på den store kvægkongres i Herning. Det er de mange kalve, der sendes til sødmælksopdræt i Holland samt at det første jersey kalve møder efter fødslen er en boltpistol, som Peter Mollerup og Dyrenes Venner finder aldeles uacceptabelt. Se mere om Peter Mollerups indlæg på kongressen her.

Se hvordan kalve bør leve og hvordan du kan støtte gode forhold for kalvene her

30. oktober 2016

Kalve med kærlighed

Dyrenes Venner besøgte i oktober Glænø ud for Skælskør. På denne ø har pionerer fundet en metode til at undgå den dybt kritisable ’spild-produktion’ af tyrekalve i mælkeproduktionen. Og ovenikøbet givet dyrene fantastiske forhold: Græskalvene  og studene (kastrerede kalve) går ude og er med i naturplejen af øen. Opdrættet er økologisk og dyrene lever i flokke med masser af udfoldelsesmuligheder. Spiser du kød, kan det varmt anbefales, at købe kødet her www.kalvesalg.dk

Støt Dyrenes Venner 

25. juli 2014

Hjælp Landbrugsdyr!

Humane Society International har lanceret en global kampagne imod at holde landbrugsdyr i bokse og bure: "Giv dem plads til at bevæge sig".  Dyrenes Venner støtter kampagnen og opfordrer hermed dig til det samme.

De forhåbentlig rigtig mange underskrifter, vil blive brugt til at lægge pres på fødevareproducenter og forhandlere, politikere mm.

Det er vigtigt, at rigtig mange skriver under, følg op på dette og vær med til at sprede budskabet.

Taberkøer

For nogle år siden kørte Dyrenes Venners kampagne for malkekvæget. Et af hovedkravene var, at alle køer skal på græs i sommerhalvåret. Desværre valgte politikerne ikke at honorere vores krav i Danmark bl.a. med den begrundelse, at det ville være konkurrenceforvridende, da mælkeproducenter i de øvrige EU lande ikke skulle leve op til dette krav.

Nu støtter vi så initiativet til at få en EU lovgivning på plads. Og du kan hjælpe køerne. Det skal være slut med de såkaldte 'taber-køer' og den ekstreme mælkeydelse. Og alle køer skal naturligvis på græs i sommerhalvåret.

TÆNK - før du køber oksekød, kalvekød og mælk.

Dit valg ved køledisken kan forandre livet for 100.000-vis af malkekøer og kalve.
Den daglige mælk koster betydeligt mere for køer og kalve end for forbrugeren.

  • Mere end 40.000 stk. voksent kvæg destrueres årligt (nødslagtning eller selvdød)
  • 100.000 kalve dør årligt pga lungebetændelse og diarrè.
  • 20.000 tyrekalve aflives straks efter fødslen, da disse betragtes som spildprodukt.
  • Tusindvis af spædkalve sendes fortsat til Holland hvert år til opvækst som tremmekalve/sødmælkskalve.

IKKE FOR BØRN!

 

Spis ikke kød, når du rejser i Egypten, Tyrkiet og Indonesien

Dyrenes Venner har netop modtaget nye frygtelige optagelser fra vores samarbejdspartnere i Compassion in World Farming. Videoen viser praksis i slagtehuse i Egypten, Tyrkiet og Indonesien lige nu. Se den ikke medmindre du har stærke nerver og hold mindreårige væk fra skærmen, mens filmen vises. Den er ganske forfærdelig.  Klik Her for at se optagelserne. Filmen begynder ikke straks, for pga. de meget stærke billeder skal du bekræfte din alder (over 18), før filmen kan begynde.

Udover den grusomme mishandling af dyrene, må man spørge sig selv, om dette er kød, man har lyst til at spise. Mange danskere rejser som turister til Tyrkiet og Egypten og tænker sandsynligvis ikke over, hvor bøfferne kommer fra, om kødet kan være sundhedsskadeligt og hvor meget dyrene har lidt. Spis ikke kød, når du rejser i de pågældende lande, da slagte- og håndteringspraksis som vist i filmen desværre regnes for udbredt.

Verdensorganisationen for Dyresundhed (OIE), FNs Levendesmiddel og Landbrugsorganisation (FAO), Verdensbanken og EU-kommissionen er kontaktet bl.a. med henblik på at få stoppet overtrædelserne af OIEs retningslinjer og få bedre uddannet arbejdskraft i fødevaresektor samt veterinær hjælp til de pågældende lande.